Czekoladowa owsianka z żurawiną i brzoskwinią

Przepis na: Czekoladowa owsianka z żurawiną i brzoskwinią

Składniki :

  • 4 łyżki płatków owsianych – 40 g
  • 200 ml mleka 2%
  • 2 łyżeczki kakao – 10 g
  • 2 łyżki suszonej żurawiny – 24 g
  • 1 łyżeczka erytrytolu – 5 g
  • 1 brzoskwinia – 100 g

Sposób przygotowania:

  1. Płatki owsiane ugotować na mleku do miękkości.
  2. Dodać kakao, erytrytol i żurawinę.
  3. Wymieszać i gotować 1-2 minuty.
  4. Wyłożyć na talerz i dodać pokrojoną brzoskwinię.

Wartości odżywcze

  • Energia - 382 kcal
  • Białka - 14.3 g
  • Tłuszcze - 8.8 g
  • Węglowodany - 77.5 g
  • Błonnik - 9.2 g