Dorsz pieczony z warzywami i kaszą jaglaną
Składniki
:
- Dorsz - 100 g
- Trio warzyw (brokuł, kalafior, marchew) - 150 g
- Kasza jaglana - 50 g
- 1 plaster cytryny
- Gałązka rozmarynu
- Przyprawy: czosnek suszony, słodka papryka, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Nagrzewamy piekarnik do 180°C;
- Kaszę gotujemy wedlug instrukcji;
- Dorsza doprawiamy czosnkiem, papryką, solą i pieprzem;
- Na fileta kładziemy plaster cytryny i rozmaryn;
- Przekładamy warzywa i rybę na blaszkę;
- Pieczemy w piekarniku przez 15 min.
Wartości odżywcze
- Energia - 345 kcal
- Białka - 27.5 g
- Tłuszcze - 3.8 g
- Węglowodany - 47.7 g
- Błonnik - 10.2 g