Dorsz pieczony z warzywami i kaszą jaglaną

Dorsz pieczony z warzywami i kaszą jaglaną

Składniki:

  • Dorsz - 100 g
  • Trio warzyw (brokuł, kalafior, marchew) - 150 g
  • Kasza jaglana - 50 g
  • 1 plaster cytryny
  • Gałązka rozmarynu
  • Szczypta czosnku suszonego
  • Szczypta słodkiej papryki
  • Sół + pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Nagrzewamy piekarnik do 180°C;
  2. Kaszę gotujemy wedlug instrukcji;
  3. Dorsza doprawiamy czosnkiem, papryką, solą i pieprzem;
  4. Na fileta kładziemy plaster cytryny i rozmaryn;
  5. Przekładamy warzywa i rybę na blaszkę;
  6. Pieczemy w piekarniku przez 15 min.

Wartości odżywcze

  • Energia - 345 kcal
  • Białka - 27.5 g
  • Tłuszcze - 3.8 g
  • Węglowodany - 47.7 g
  • Błonnik - 10.2 g