Kanapki z tuńczykiem i awokado

Kanapki z tuńczykiem i awokado

Składniki:

  • Tunczyk konserwowy w wodzie - 85 g (pół puszki)
  • 1/2 awokado
  • Papryka czerwona - 50 g
  • Natka pieteuszki - 5 g
  • Szczypiorek - 5 g
  • 3 kromki chleba razowego

Sposób przygotowania:

  1. Tuńczyk odsączyć z wody;
  2. Pokroić awokado i paprykę w drobną kostkę. Dodać do tunczyka;
  3. Dodać posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek;
  4. Wszystko wymieszać i nałożyć na chleb.

Wartości odżywcze

  • Energia - 455 kcal
  • Białka - 31.3 g
  • Tłuszcze - 18.8 g
  • Węglowodany - 52 g
  • Błonnik - 12.1 g