Kanapki z twarożkiem i warzywami

Kanapki z twarożkiem i warzywami

Składniki:

  • Twaróg półtłusty - 100 g
  • Jogurt naturalny - 20 g (2 łyżki)
  • Szczypiorek - 5 g (1 łyżka)
  • Rzodkiewka - 30 g (3 sztuki)
  • Pomidor - 40 g (2 płasterki)
  • Ogórek - 20 g (4 płasterki)
  • Sól + pieprz do smaku
  • Chleb graham - 80 g (2 kromki)

Sposób przygotowania:

  1. Twaróg rozgnieść, dodać jogurt i szczypiorek;
  2. Rzodkiewkę pokroić w drobną kosteczkę i dodać do twarogu;
  3. Doprawić do smaku solą i pieprzem;
  4. Nałożyć twarożek na pieczywo;
  5. Na kanapki nałożyć plasterki pomidora i ogórka.

Wartości odżywcze

  • Energia - 359 kcal
  • Białka - 27.2 g
  • Tłuszcze - 7.6 g
  • Węglowodany - 49.6 g
  • Błonnik - 5.7 g