Kanapki z twarożkiem i warzywami
Składniki
:
- Twaróg półtłusty - 100 g
- Jogurt naturalny - 20 g (2 łyżki)
- Szczypiorek - 5 g (1 łyżka)
- Rzodkiewka - 30 g (3 sztuki)
- Pomidor - 40 g (2 płasterki)
- Ogórek - 20 g (4 płasterki)
- Sól + pieprz do smaku
- Chleb graham - 80 g (2 kromki)
Sposób przygotowania:
- Twaróg rozgnieść, dodać jogurt i szczypiorek;
- Rzodkiewkę pokroić w drobną kosteczkę i dodać do twarogu;
- Doprawić do smaku solą i pieprzem;
- Nałożyć twarożek na pieczywo;
- Na kanapki nałożyć plasterki pomidora i ogórka.
Wartości odżywcze
- Energia - 359 kcal
- Białka - 27.2 g
- Tłuszcze - 7.6 g
- Węglowodany - 49.6 g
- Błonnik - 5.7 g