Makaron z truskawkami i twarogiem

Makaron z truskawkami i twarogiem

Składniki:

  • Makaron pełnoziarnisty - 70 g
  • Truskawki - 200 g
  • Jogurt naturalny - 2 łyżki
  • Śmietana 12% - 1 łyżka
  • Ksylitol - 15 g
  • Ser twarogowy półtłusty - 40 g

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotować al dente zgodnie z opisem na opakowaniu;
  2. Truskawki umyć, obrać i rozgnieść z ksylitolem;
  3. Dodać jogurt i śmietanę. Wymieszać;
  4. Polac ugotowany makaron sosem;
  5. Całość posypac twarogiem.

Wartości odżywcze

  • Energia - 449 kcal
  • Białka - 20.5 g
  • Tłuszcze - 8.1 g
  • Węglowodany - 85.9 g
  • Błonnik - 10.4 g