Sałatka grecka
Składniki
:
- Ser Feta - 50 g
- Oliwki czarne - 40 g (1 garść)
- Mieszanka sałat - 35 g (1 garść)
- Pół pomidora - 85 g
- Ogórek świeży - 50 g
- Papryka żółta - 50 g
- Oliwa z oliwek - 20 g (2 łyżki)
Sposób przygotowania:
- Pomidor, ogórek i paprykę pokroić w kostkę.
- Wymieszać pokrojone warzywa z mieszanką sałat.
- Ser Feta pokroić w kostkę i wrzucić do sałatki.
- Dodać oliwki i polać sałatkę oliwą z oliwek.
Wartości odżywcze
- Energia - 396 kcal
- Białka - 9.5 g
- Tłuszcze - 35.4 g
- Węglowodany - 13 g
- Błonnik - 3.8 g