Szybkie spaghetti z łososiem i rukolą

Przepis na: Szybkie spaghetti z łososiem i rukolą

Składniki :

  • makaron spaghetti pełnoziarnisty - 100 g
  • 3 plastry łososia wędzonego - 60 g
  • 1 garść rukoli - 20 g
  • 7 oliwek czarnych – 20 g
  • 3 łyzki śmietanki 30% tłuszczu - 30 g
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie;
  2. Po ugotowaniu odcedzić wodę;
  3. Do makaronu dodać pokrojonego łososia, pokrojone oliwki, śmietankę i szczyptę pieprzu;
  4. Gotować makaron z dodatkami cały czas mieszając przez 3-4 min;
  5. Wyłożyć makaron na talerz i dodać rukolę.

Wartości odżywcze

  • Energia - 547 kcal
  • Białka - 30.2 g
  • Tłuszcze - 19.6 g
  • Węglowodany - 68.9 g
  • Błonnik - 4.8 g