Szybkie spaghetti z łososiem i rukolą
Składniki
:
- makaron spaghetti pełnoziarnisty - 100 g
- 3 plastry łososia wędzonego - 60 g
- 1 garść rukoli - 20 g
- 7 oliwek czarnych – 20 g
- 3 łyzki śmietanki 30% tłuszczu - 30 g
- szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie;
- Po ugotowaniu odcedzić wodę;
- Do makaronu dodać pokrojonego łososia, pokrojone oliwki, śmietankę i szczyptę pieprzu;
- Gotować makaron z dodatkami cały czas mieszając przez 3-4 min;
- Wyłożyć makaron na talerz i dodać rukolę.
Wartości odżywcze
- Energia - 547 kcal
- Białka - 30.2 g
- Tłuszcze - 19.6 g
- Węglowodany - 68.9 g
- Błonnik - 4.8 g